FAQ Voice Overs en Audio Producties

Hoe plaats ik een bestelling?

Als je al precies weer wat de tekst voor jouw opdracht moet zijn kun je via email of telefoon contact met me opnemen waarna de tekst z.s.m. wordt ingesproken. Ook wanneer je nog niet een concrete tekst hebt maar wel een idee kun je me bellen of mailen zodat we kunnen bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Waar ik vind ik de tarieven?

De tarieven vind je op de tarieven-pagina. Hier vind je een prijsindicatie van de meest gevraagde voice over opdrachten. Voor een op maat gemaakte offerte kun je altijd contact met me op nemen.

Krijg ik korting bij grote bestellingen?

Ja, bij het plaatsen van meerdere kleine opdrachten tegelijk of één grote opdracht is het mogelijk om een korting toe te passen. Voor een prijs op maat neem altijd eerst even contact op.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt betalen via overschrijving na ontvangst van de factuur. Ook betaling via Paypal is mogelijk. Betaaltermijn is binnen 15 dagen na factuurdatum. Voor grote projecten wordt een voorschot gevraagd. Ivo werkt als freelancer via Macee of Tentoo Payrolling. Dus je krijgt een overzichtelijke facturering en geen verrassingen naderhand over de hoedanigheid van het dienstverband of inhouding en afdracht van sociale premies voor de opdrachtgever en dezelfde garanties als een VAR WUO.

Ben je goedkoper dan anderen ?

Er zijn natuurlijk altijd andere voice overs en vormgevers te vinden die de opdracht voor een lagere prijs uitvoeren. Het product dat ik lever onderscheidt zich doordat het betaalbaar is en toch van professionele kwaliteit. De persoonlijke begeleiding en service die je krijgt bij het uitvoeren van jouw idee en waardevol advies over het zo effectief mogelijk maken van jouw boodschap of je vormgeving geven het product van i VO Worx een nog betere prijs-kwaliteitsverhouding.

Kan ik een testopname krijgen van mijn tekst of idee?

In de meeste gevallen kan ik van jouw tekst of idee een gedeelte inspreken zodat je een goed beeld krijgt van hoe het eindproduct gaat klinken. Eventueel kan om een nog specifiekere indruk te krijgen van mijn stem een sample worden opgenomen met een aantal inspreekstijlen waaruit uiteindelijk kan worden gekozen.

Hoe snel kan ik de opname in huis hebben?

De aanlevertijd is afhankelijk van tekstlengte en de hoeveelheid postproductie die de opdracht vereist. Bij opname in eigen studio kan ik meestal binnen 24 uur leveren als het gaat om teksten tot 1200 woorden. Bij opname in een andere studio wordt in overleg met de klant een opnamedag en tijd afgesproken.

Waar wordt mijn tekst opgenomen?

Alle teksten worden ingesproken in mijn professionele homestudio. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de hoogste kwaliteit audio-producten als Digidesign Protools, Shure, Sennheiser, Avalon en Symetrix. Om contact te hebben over de stijl van inspreken en uitspraak voor of tijdens opname is het mogelijk om via de telefoon of Skype de sessie ‘bij te wonen’ en het opnameproces sturing te geven. Met jouw aanwijzingen op afstand weet je zeker dat je altijd het eindproduct krijgt zoals jij het in gedachten hebt.

Kan je ook in een andere studio komen inspreken?

Op verzoek kunnen teksten ook worden ingesproken in een andere studio. In dit geval worden reiskosten en eventuele meerkosten in rekening gebracht.

In wat voor bestandsindeling wordt de opname aangeleverd?

Je opdracht wordt in principe in Wav 44.1 khz aangeleverd. Maar ook andere bestandsindelingen waaronder mp3, aiff, Dalet, PC-Radio en flac zijn mogelijk.

Hoe download ik mijn bestelling?

Je bestelling kun je downloaden via een downloadlink die je via je emailadres krijgt toegstuurd wanneer de productie klaar is.

Krijg ik van mijn tekst meerdere versies met verschillende inspreekstijlen?

Ja, van elke inspreekopdracht worden alle zinsnede ’s in diverse stijlen en tempo’s ingesproken zodat je zelf de beste passende ‘takes’ kunt gebruiken.

Kan ik voor de opname nog specifieke details doornemen?

Je kunt me altijd bellen voor de opname, zo kunt je directe instructies geven en me informeren over mogelijke uitspraakproblemen.

Hoe voorkom ik dat mijn bedrijfsnaam/productnaam niet verkeerd wordt uitgesproken?

Om te voorkomen dat bepaalde termen of bedrijfsnamen verkeerd worden uitgesproken is het altijd mogelijk om me voor de opname te bellen om de juiste uitspraak door te geven. Meer gebruikelijke uitspraken kunnen ook fonetisch in een opdracht via de mail worden vermeld.

Wat gebeurt er als ik mijn script wijzig?

Als je jouw script wijzigt nadat de opname is uitgevoerd, worden er meerkosten berekend. De grootte van het bedrag is afhankelijk van de hoeveelheid tekst die opnieuw moet worden opgenomen. De prijs zal in de meeste gevallen wel lager zijn dan de oorspronkelijke prijs van de voice-over.

Wat als ik niet helemaal tevreden ben met de opname?

Als je niet helemaal tevreden bent met een aangeleverde stemopname dan doe ik graag een heropname voor je. Over het algemeen kan dit worden voorkomen door voor opname goede instructies door te geven wat betreft de ‘tone of voice’ en uitspraak van moeilijke namen of specialistische termen.

Kan ik ook de voice over teksten volledig uit laten mixen?

Ja, i VO Worx verzorgt naast ‘kale’ voice overs ook volledig geproduceerde jingles, commercials, audio voor (bedrijfs)films, etc. Of het nu gaat om een eenvoudige commercial of een complexe productpresentatie of een compleet concept voor de vormgeving van je radiostation, i VO Worx levert een effectief een hoogkwalitatief product.

Zijn de muziek en andere geluidseffecten in mijn productie ‘royalty free’?

Ja, alle gebruikte muziek, geluidseffecten en production fx zijn ‘royalty free’ en zullen je bij uitzending geen extra kosten opleveren. Mocht er de wens zijn om specifieke muziek of geluidseffecten te gebruiken die niet rechtenvrij zijn, dan kan in dit in overleg gebeuren.

In welke talen kan ik een tekst in laten spreken?

Ik kan teksten voor je inspreken in het Nederlands dat mijn moedertaal is. Maar ook Engels is mogelijk als ‘near native’ en Duits en Frans in beperkte mate.

Kan ik ook een tekst in laten spreken met de stem van een bepaald typetje of met een bepaald accent?

Als je op zoek bent naar een bepaald accent op zoek bent kan ik je verder helpen. Of het nu om een Indiase winkelier gaat of een Amsterdamse bouwvakker. Neem even contact op om te kijken of ik jouw typetje of accent ook in m’n repertoire heb zitten.

Wat is het verschil tussen Broadcast en Non-Broadcast?

Met Broadcast wordt over het algemeen radio- en TV-gebruik bedoeld. Non-Broadcast producties zijn alle andere media, bv. e-learning, dvd/cd-rom, product- en bedrijfspresentaties, podcasts, animatiefilms, Flashpresentaties, IVR-systemen. Een uitzondering is het internet dat zowel Broadcast als Non-Broadcast kan omvatten.

Wat voor klanten heeft i VO Worx?

Het klantenbestand van i VO Worx bestaat uit onder meer productiemaatschappijen, reclamebureaus, radio- en tv-stations en web ondernemers. Mijn stem, copywriting en consulting hoor je bij merken, bedrijven en media als Audi, Beatloverz, Q-Music, Veronica, Dell, Mercedes, 3FM, Dance Valley, Studio Brussel, BNR Nieuwsradio, Ground Zero, Provincie Noord-Brabant, Radio Decibel, Pure Jingles, Slam FM, Fun-X, Pors Jingles & Commercials, Wild FM, Jongens van de Jong, Glow FM, J2TV en nog vele anderen.