FAQ - Vragen die ik vaak krijg

voiceover bestellen
Hoe bestel ik een voice over?

Als je al precies weet wat de tekst voor jouw opdracht moet zijn kun je via email, app of telefoon contact met me opnemen waarna de tekst z.s.m. wordt ingesproken. Ook wanneer je nog niet een concrete tekst hebt maar wel een idee kun je me bellen of mailen zodat we kunnen bekijken wat de mogelijkheden zijn.

tarieven stemacteur
Wat gaat het kosten?

De tarieven vindt je op de tarieven-pagina. Hier vind je een prijsindicatie van de meest gevraagde voice over opdrachten. Voor een op maat gemaakte offerte kun je altijd contact met me op nemen.

goedkope voiceover
Krijg ik korting bij grote bestellingen?

Ja, bij het plaatsen van meerdere kleine opdrachten tegelijk of een grote opdracht is het mogelijk om een korting toe te passen. Voor een prijs op maat neem altijd eerst even contact op.

betaalbare stemacteur
Hoe kan ik betalen?

Je kunt betalen via overschrijving na ontvangst van de factuur. Ook betaling via Paypal is mogelijk. Betaaltermijn is binnen 15 dagen na factuurdatum. Voor grote projecten wordt een voorschot gevraagd. Ik werk als freelancer via Macee of Tentoo Payrolling. Dus je krijgt een overzichtelijke facturering en geen verrassingen naderhand over de hoedanigheid van het dienstverband of inhouding en afdracht van sociale premies voor de opdrachtgever en dezelfde garanties als een VAR WUO.

stem voor commercials
Ben je goedkoper dan anderen ?

Er zijn natuurlijk altijd andere voice overs en vormgevers te vinden die de opdracht voor een lagere prijs uitvoeren. Het product dat ik lever onderscheidt zich doordat het betaalbaar is en toch van professionele kwaliteit. De persoonlijke begeleiding en service die je krijgt bij het uitvoeren van jouw idee en waardevol advies over het zo effectief mogelijk maken van jouw boodschap of je vormgeving geven het product van i VO Worx een nog betere prijs-kwaliteitsverhouding.

stem opname
Kan ik een testopname krijgen van mijn tekst of idee?

In de meeste gevallen kan ik van jouw tekst of idee een gedeelte inspreken zodat je een goed beeld krijgt van hoe het eindproduct gaat klinken. Eventueel kan om een nog specifiekere indruk te krijgen van mijn stem een sample worden opgenomen met een aantal inspreekstijlen waaruit uiteindelijk kan worden gekozen.

snelle voiceover
Hoe snel kan ik de voice over in huis hebben?

De levertijd is afhankelijk van tekstlengte en de hoeveelheid postproductie die de opdracht vereist. Bij opname in eigen studio kan ik meestal binnen 24 uur leveren als het gaat om teksten tot 1200 woorden. Bij opname in een andere studio wordt in overleg met de klant een opnamedag en tijd afgesproken.

professionele stem
Waar wordt mijn tekst opgenomen?

Alle teksten worden ingesproken in mijn professionele homestudio. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de hoogste kwaliteit audio-producten als Digidesign Protools, Shure, Sennheiser, Avalon en Symetrix. Om contact te hebben over de stijl van inspreken en uitspraak voor of tijdens opname is het mogelijk om via de telefoon of Skype de sessie 'bij te wonen' en het opnameproces sturing te geven. Met jouw aanwijzingen op afstand weet je zeker dat je altijd het eindproduct krijgt zoals jij het in gedachten hebt.

stem voor video
Kan je ook in een andere studio komen inspreken?

Op verzoek kunnen teksten ook worden ingesproken in een andere studio. In dit geval worden reiskosten en eventuele meerkosten in rekening gebracht. Het snelste en voordeligste is inspreken in mijn professionele voice over booth. En je kunt op afstand meeluisteren en de inspreeksessie regisseren.

radiostem
In wat voor bestandsindeling wordt de opname aangeleverd?

Je opdracht wordt in principe in Wav 44.1 khz aangeleverd. Maar ook andere bestandsindelingen waaronder mp3, aiff, Dalet, PC-Radio en flac zijn mogelijk.

download voiceover
Hoe download ik mijn bestelling?

Je bestelling kun je downloaden via een downloadlink die je via je emailadres krijgt toegstuurd wanneer de productie klaar is.

commercial inspreken
Krijg ik van mijn tekst meerdere versies met verschillende inspreekstijlen?

Ja, van elke inspreekopdracht worden alle zinsneden in diverse stijlen en tempo's ingesproken zodat je zelf de beste passende 'takes' kunt gebruiken.

radio voice
Kan ik voor de opname nog specifieke details doornemen?

Je kunt me altijd bellen voor de opname of een audiofragment appen met de juiste uitspraak. Zo kun je directe instructies geven en me informeren over mogelijke uitspraakproblemen.

veelzijdige commercialstem
Hoe voorkom ik dat mijn bedrijfsnaam/productnaam niet verkeerd wordt uitgesproken?

Om te voorkomen dat bepaalde termen of bedrijfsnamen verkeerd worden uitgesproken is het altijd mogelijk om me voor de opname te bellen of een audiofragment te appen om de juiste uitspraak door te geven. Meer gebruikelijke uitspraken kunnen ook fonetisch in een opdracht via de mail worden vermeld.

Youtube voiceover
Wat gebeurt er als ik mijn script wijzig?

Als je jouw script wijzigt nadat de opname is uitgevoerd, worden er meerkosten berekend. De grootte van het bedrag is afhankelijk van de hoeveelheid tekst die opnieuw moet worden opgenomen. De prijs zal in de meeste gevallen wel lager zijn dan de oorspronkelijke prijs van de voice-over.

voiceover bedrijfsfilm
En als ik nou niet helemaal tevreden ben met de opname?

Als je niet helemaal tevreden bent met een aangeleverde stemopname dan doe ik graag een heropname voor je. Over het algemeen kan dit worden voorkomen door voor opname goede instructies door te geven wat betreft de 'tone of voice' en uitspraak van moeilijke namen of specialistische termen.

audioproducties
Kan ik de voice over teksten ook volledig laten uitmixen?

Ja, ik produceer naast 'kale' voice overs ook volledig geproduceerde jingles, commercials, audio voor (bedrijfs)films, etc. Of het nu gaat om een eenvoudige commercial of een complexe productpresentatie of een compleet concept voor de vormgeving van je radiostation, ik lever altijd een kwaliteitsproduct naar jouw wens.

stem voor dj-intro
Zijn de muziek en fx in mijn productie 'royalty-free'?

Ja, alle gebruikte muziek, geluidseffecten en production fx zijn 'royalty free' en zullen je bij uitzending geen extra kosten opleveren. Mocht er de wens zijn om specifieke muziek of geluidseffecten te gebruiken die niet rechtenvrij zijn, dan kan in dit in overleg gebeuren.

Voiceover NL
In welke talen kan je mijn tekst inspreken?

Ik kan teksten voor je inspreken in het Nederlands, dat is mijn moedertaal. Ik spreek ook 'near native' Engels en verder Duits en Frans in beperkte mate.

stem voor animaties
Kan je mijn tekst ook inspreken met een bepaald accent of als een specifiek typetje?

Als je op zoek bent naar een bepaald accent op zoek bent kan ik je verder helpen. Of het nu om een Indiase winkelier gaat of een Amsterdamse bouwvakker. Neem even contact op om te kijken of ik jouw typetje of accent ook in m'n repertoire heb zitten.

radiojingles
Wat is het verschil tussen 'broadcast'en 'non-broadcast'?

Met Broadcast wordt over het algemeen radio- en TV-gebruik bedoeld. Non-Broadcast producties zijn alle andere media, bv. e-learning, dvd/cd-rom, product- en bedrijfspresentaties, podcasts, animatiefilms, Flashpresentaties, IVR-systemen. Een uitzondering is het internet dat zowel Broadcast als Non-Broadcast kan omvatten.

Ivo Boudewijns Voiceover
Voor welke klanten lever je voice overs en andere diensten?

Mijn klantenbestand bestaat uit onder meer productiemaatschappijen, reclamebureaus, radio- en tv-stations en web ondernemers. Mijn stem, copywriting en consulting hoor je bij merken, bedrijven en media als Audi, Beatloverz, Q-Music, Veronica, Dell, Mercedes, 3FM, Dance Valley, Studio Brussel, BNR Nieuwsradio, Ground Zero, Provincie Noord-Brabant, Radio Decibel, Pure Jingles, Slam FM, Fun-X, Pors Jingles & Commercials, Wild FM, Jongens van de Jong, Glow FM, J2TV en nog vele anderen.

Professionele Voiceover
Waarom sta je niet als voice over op Fiver

Ik bied mijn diensten bewust niet aan op Fiver.com. Op deze site vind je naast een klein aantal goede voice overs ook veel mensen die op amateurbasis hun diensten als stemacteur aanbieden. De tarieven zijn vaak laag maar de kwaliteit in de meeste gevallen ook. Voor mij als professional met 25 jaar ervaring staat kwaliteit voorop, iets dat in mijn ogen niet verenigen is met je diensten aanbieden op Fiver waar geen kwaliteitseis geldt.