Radio Vormgeving


Een jingle of promo moeten blijven 'hangen' in het hoofd van de luisteraar zodat ze zich jouw radiostation of programma kunnen herinneren. En dat doe je niet met 'de lekkerste mix van de hits van toen en nu' of met 'alweer een uur de beste muziek'. Pakkende radiovormgeving valt op in vorm en tekst maar past wel perfect tussen alle anderen elementen als de presentatie en de muziek zonder irritatie op te wekken.

Ik help je met het schrijven van de juiste originele en op maat gemaakte teksten en het vinden van de stijl die past bij jouw station of programma. Van idee tot eindproduct, ik lever je de radio vormgeving die jouw merknaam maximaal versterkt!

Check hieronder een aantal samples van verschillende klanten.

Vormgeving Glow FM
EDM jingles voor Patrick in de Avond op Glow FM

Voor Glow FM ben ik al sinds de start de station voice en produceer ik vormgeving die helemaal is toegspitst op de jongere doelgroep en het uitzendgebied van Glow FM. Voor de avondshow Patrick in de Avond maakte ik een pakket dance-georienteerde jingles met een originele en actuele invalshoek.

Jingles Omroep Land van Cuijck
Vormgeving met een kick voor Omroep Land van Cuijck

Voor de Weekend Kick van Omroep Land van Cuijck werd me gevraagd om een eigentijds pakket te maken met verrassende teksten en natuurlijk een flinke kick. Dus ik maakte in overleg een aantal suggestieteksten die ik na goedkeuring uitmixte in dit eindresultaat.

jingles Radio JND
Jingles van Radio JND geven je een big smile

De jingles van Marcel Aarts op Radio JND maakte ik met een concept dat vooral 'beeldend'moest zijn. Je moet bij de teksten en productie meteen een beeld in je hoofd krijgen. En dat krijg je! Bij elke jingle van dit op maat gemaakte pakket zie je de boodschap ervan meteen voor je!

Vormgeving Glow FM Eindhoven
Jingles met een attitude geven Glow FM smoel

Jingles over penislengte's en vreemdgaan? Heel gewoon bij Glow FM. En een originele manier om je nieuwe muziek te presenteren? Met wat creativiteit komen we samen tot mooie nieuwe conceoten en teksten waar je luisteraars het nog jaren over hebben. En dat is natuurlijk precies wat je wilt dat je vormgeving veroorzaakt.

instant sweepers Glow FM
Glow FM met power intro sweepers

Heel cool natuurlijk om Power Intro's te hebben van alle muziek die je draait. Maar wel heel bewerkelijk en dus kostbaar! Voor Glow FM maakte ik op BPM gemixte sweeps. Met deze Power Sweeps die je vrijwel over alle intro's kunt draaien, krijgen je hits de uitstraling van per track geproduceerde Power Intro's en je kunt ze bij oneindig veel nummers inzetten.

vormgeving Jansen in de Middag
Originele jingles voor Jansen in de Middag op OLVC Radio

Effectieve radiovormgeving begint met originele teksten die opvallen en blijven hangen. Daarom vraag ik je altijd om mij zoveel mogelijk info over je station, je programma en jezelf door te geven. Daarnaast ga ik op zoek naar info over je uitzendgebied en ga ik aan de slag met het schrijven van teksten die op alle fronten effectief zijn. Check hier de originele vormgeving van Jansen in de Middag op Omroep Land van Cuijck.

jingles RTV Totaal
RTV Totaal on air met jingles die opvallen

Als je je zelf niet zo serieus neemt, moeten je jingles dat zeker niet doen. Voor Bjorn en Erik van RTV Totaal maakte ik een pakket voor hun programma Jungletime dat op een originele manier aansluit op hun programmastijl en inhoud.

vormgeving Wish Radio
Blaas je speakers op met de jingles van Wish Radio

Een van de vetste festivals van Nederland heeft zelfs een eigen radiostation. Dan mag een eigen jinglepakket niet ontbreken natuurlijk! Voor Wish Radio maakte ik een set strakke dance-georienteerde jingles om het station goed neer te zetten.

vormgeving DG & De Classics
Jingles in een retro jasje voor DG & de Classics

Een jinglepakket voor jouw radioshow met unieke en voor jou op maat geschreven jingleteksten? Ik ga graag met je aan de slag om vernieuwende en bij jou station of programma passende concepten te bedenken. Als ik jouw jingles ga maken, praten we eerst met elkaar en leren elkaar en je radioshow of station kennen. Voor DG & The Classics maakte ik verschillende pakketten helemaal op maat geproduceerd.

radiovormgeving DMG Radio
Top 40 jingles van toen voor DMG Radio

Een custom-made jinglepakket gebaseerd op oude jingles voor het echte retro-gevoel? Voor het programma 'De Top van Toen' waarin elke week een oude Top 40 volledig wordt gedraaid, maakte ik jingles op maat die je mee terug nemen naar het gevoel en de herinneringen van toen. Ook jingles nodig met een authentieke retro-sound of een eigentijdse remixed versie nodig van een oud jinglepakket? Ik help je graag!